dijous, 27 d’octubre de 2011

Consomé “La petite marmite Henri IV”


Consomé “La petite marmite Henri IV”
És un consomé de luxe.
A mi es el que mes m’agrada.
Com no he trobat una recepta que se li puga dir “original” d'aquesta marmita, he posat la que elaborem a casa, encara que a vegades substituïm la gallina pel pollastre ( no som sexistes).
La preparació de les verdures porta un poc de treball però val la pena el resultat.


Ingredients

- 3 creïlles mitjanes
- 4 carlotes
- 250 grams de col
- 2 naps mitjans
- 2 o 3 alls porros
- 1 branqueta d'Api
- 200 grams de pa torrat o fregit en daus
- ½ gallina
- 300 grams d'ossos de canya
- 400 grams de carn de vaca
- Formatge ratllat
Safrà
Sal

Instruccions d'elaboració:

És posa tota la carn en una cassola amb aigua, els ossos, la carn de vaca, la gallina. Salar. És deixa coure a foc moderat 90 minuts, espumant de tant en tant.
Retirar la carn i esmicolar-la
Colar el caldo.
Tallar totes les verdures en trossos de tires xicotetes i primes i afegir-les al caldo junt amb la carn esmicolada. Afegir el safrà. Rectifiar de sal.
Deixar coure fins que els verdures estiguen cuites  (uns 30 minuts)
Servisca'l amb formatge ratllat per damunt i daus de pa torrat o fregit per afegir al consomé.
Bon profit