Consomé “La petite marmite Henri IV”
Consomé “La
petite marmite Henri IV”
És un consomé
de luxe.
A mi es el que
mes m’agrada.
Com no he
trobat una recepta que se li puga dir “original” d'aquesta marmita, he posat la
que elaborem a casa, encara que a vegades substituïm la gallina pel pollastre (
no som sexistes).
La preparació
de les verdures porta un poc de treball però val la pena el resultat.
Ingredients
- 3 creïlles
mitjanes
- 4 carlotes
- 250 grams de
col
- 2 naps
mitjans
- 2 o 3
alls porros
- 1 branqueta
d'Api
- 200 grams de
pa torrat o fregit en daus
- ½ gallina
- 300 grams
d'ossos de canya
- 400 grams de
carn de vaca
- Formatge
ratllat
Safrà
Sal
Instruccions
d'elaboració:
És posa tota
la carn en una cassola amb aigua, els ossos, la carn de vaca, la gallina.
Salar. És deixa coure a foc moderat 90 minuts, espumant de tant en tant.
Retirar la
carn i esmicolar-la
Colar el
caldo.
Tallar totes
les verdures en trossos de tires xicotetes i primes i afegir-les al caldo junt
amb la carn esmicolada. Afegir el safrà. Rectifiar de sal.
Deixar coure
fins que els verdures estiguen cuites
(uns 30 minuts)
Servisca'l amb formatge ratllat per damunt i daus de pa torrat o fregit per afegir al consomé.
Bon profit
Comentaris