Suc de Rap i anguiles
Ingredients 6
persones
6 tallades de
Rap
1 Kg anguiles
1 kg creïlles
100 gr ametles
fregides
Oli
Sal
Jolivert
1 cabeça
d'alls
Farina
Vitets
En una
caldereta posem un got d'aigua d'oli
d'oliva, sofregim bé el rap enfarinat sense arribar a dorar-lo, la finalitat és
segellar-lo amb la farina perquè quede sucós. Retirem
A continuació, fregim en ella la cabeça
d'alls, amb un tall profund cada un d'ells i sense pelar-los, amb dues o tres
vitets al gust. Sempre a foc suau per a no cremar-lo.
Quan els alls
estiguen daurats, es retiren dos d'ells, i s'afigen dues cullerades soperes de
pebre roig ,es remou, i immediatament, abans que es creme aquest, s'afigen les
creïlles trossejades, li donem unes voltes i afegim quatre gots d'aigua calenta
si és possible,
Quan la
creïlla estiga a mig coure, (6-8 minuts) afegim les anguiles netes, escapçades
i tallades a trossos d’uns 3 centímetres.
Deixem coure
10 minuts i afegim el Rap.
Mentrestant,
picarem bé en un morter un grapat d'ametles fregides (10 o 15 unitats), els dos
alls que traiem de la cassola i altres dos crus, pebre negre, joliverd, una mica de sal (al
gust)
Als cinc minuts d'incorporar el Rap, afegim la
picada, i deixem coure 5 minuts més. Vigilar que quede caldo per poder sucar.
Servir en la
pròpia caldereta ben calent.
En algunes
receptes s'afig pa fregit com a espessant . En aquest cas en afegir les creïlles,
trencades, no tallades, la fècula te la funció del pa.
Comentaris