Croquetes de creïlla i peix
Aquesta
recepta és per a preparar-la amb les sobres de
peix d'una altre menjar, qualsevol peix ens servirà: lluç, daurada,
abadejo, tonyina, etc
Ingredients
1 peix de
ració esmollat i sense espines
3 creïlles mitjanes cuites
3-4 cullerades de llet
2 ous grans (un per a l'arrebossat)
Pa ratllat
sal, pebre, anou moscada i oli d'oliva verge
extra.
Elaboració
Cou les
creïlles en aigua i sal, fins que en punxar-les amb un ganivet i alçar-les
aquest esvare suaument.
Encara
calents, lleva'ls la pell i trosseja-les, passa-les pel passapurés o xafa-les
amb un forqueta. Afig el peix esmollat i ben revisat perquè no hi haja espines.
Incorpora la
sal i les espècies al teu gust, i finalment afig l'ou. Mescla-ho tot molt bé.
Afig la llet, i torna a remoure. En aquest cas la llet és només per a donar-li
un poc més de suavitat, i suculència. Si vols la massa més suau, pots afegir
més, però et quedarà una massa blaneta i
difícil de treballar. Deixa que tota la massa refrede.
Fes boletes de
la grandària d'un mos i passa-les per pa ratllat, ou i pa ratllat una altra
vegada. Una vegada formades les Croquetes de creïlla, estan llestes per a
fregir-les en oli d'oliva a 180C fins
que estiguen daurades.
Comentaris