Paté per a pobres
500 grs. De fetge de pollastre
300 grs. De ceba
200 grs. De sagí de porc
Pebre negre
1 copeta de conyac
1 branca de timó
Sal
ELABORACIÓ
Ratlleu les cebes amb un ratllador manual.
Netegeu els fetges llevant-los les parts greixos (el blanc groguenc) i el tel que els recobrix. Llaveu-los i eixugueu-los.
Poseu una paella en el foc, tireu en ella la mantega i foneu-la.
Quan comence a fumejar, baixeu dràsticament el foc i afegiu allí la ceba ratllada, deixant-la fins que es pose transparent.
Agregueu llavors els fetges tallats, junt amb els fulles del timó i el pebre negre i la sal.
Afegiu el conyac
Una vegada ofegat tot, passar-ho per la batedora i homogeneïtzeu fins que es forme una pasta.
Poseu la mescla en un motle i fiqueu-ho en la nevera mínim 8 hores.
Aquest paté es pot consumir al llarg d’una setmana. Si voleu fer-lo durar poseu les terrines al bany de maria durat 30 minuts.
Comentaris