Amorelli amb verdures de primavera
Ingredients 6 comensals:
- 500 gr de pèsols tendres (pes amb tavella)
- 500 grs de faves tendres (pes amb tavella)
- 2 manollets d'alls tendres
- 6 carxofes (tant sols utilitzarem el cor blanc)
- 1 manoll d'espàrrecs verds
- 6 ous
- 150 gr de mantega
- 4 longes de pernil no massa primes
- oli
- sal
- Pebre negre
Elaboració:
- Passeu les longes de pernil per la planxa o la torradora. Talleu-les a trossets i reserveu.
- Talleu els espàrrecs rebutjant la part més dura. Peleu les carxofes deixant tant sols el cor blanc i feu-lo en quatre quarts. Peleu els alls tendres i trossejat-los. Desgraneu les faves i els pèsols.
- En una paella poseu l'oli d'oliva i sofregiu les verdures amb un poc de sal lentament. Reserveu
- Bulliu la pasta amb sal al dente
- Poseu a fondre en un perol al foc els 150 gr de mantega. Aboqueu la pasta una vegada estiga escorreguda i remeneu per a què s'impregnen de la mantega. Poseu un poc de pebre negre.
- Afegiu tres o quatre cullerades del caldo de la cocció i remeneu de nou.
- Retireu del foc el perol i poseu els 6 rovells dels ous sense parar de remenar per a què no es quallen. Les clares les guardeu per fer una truita a la nit.
- Afegiu les verdures i mescleu-ho tot
- Serviu el pernil a banda per a què cada comensal es serveixca per damunt del plat.
Comentaris