Arròs Brut
Arròs Brut (de
Empar Jurado)
Ingredients per
a quatre persones:
Arròs
2 botifarres de
ceba
1/2 ceba
2 dents d'all
Bajoqueta
Fesols de
desfer
1 tomaca
Sal
Oli
Pebre roig molt
Safrà
Primer sofregim
les botifarres i la reservem, després els alls, la ceba i la tomaca, afegim les
verdures trosetjades, el pebre i afegim aigua, fiquem les botifarres per què
vagen desfent-se, afegim un poc de safrà, deixem bollir fins que les verdures
estiguen tendres i afegim l'arròs. És un arrós caldós que al desfer-se la
botifarra es queda fosc i per aixó es diu brut
Arròs
Brut (arròs típic mallorquí)
Ingredients:
per a quatre persones
300gr..
De pollastre + el fetge
200gr..
De conill
100gr..
De porc
250gr..
De esclata-sangs o xampinyons
Una
taceta de pèsols (optatiu)
Mitja
ceba
Tres
tomaques mitjanes
300gr..
D'arròs
Sal
al gust
Una
mica de safrà
Una
mica de pebre negre
Una mica de pebre roig
Una
mica de canella
Elaboració:
Netejar
i trossejar totes les carns. Posar l'aigua en l'olla i portar a ebullició.
Tirar els trossos de carn i la sal. Deixar que bulla fins que la carn estiga
quasi feta.
Mentrestant,
fer un sofregit amb la ceba, les tomaques i els bolets o xampinyons i afegir-ho
en l'olla. Possar també els pésols i l'arròs.
Amb
el morter picar el fetge amb les especies i incorporar-lo.
Deixar
bullir uns 15 minuts. Tastar per a veure si aquesta al punt. Ha de quedar semi
caldos.
Comentaris