Tres cremes de verdures per depurar greix nadalenc.
Crema d'espinacs a la llima.
Com podreu veure en la recepta, a més de ser senzilla de
fer, nutritiva i lleugera, podem complementar-la amb distints tipus de formatge
i fins i tot amb altres aliments cruixents, com unes rostes, unes tires de
pernil cruixent, unes gambes al vapor… Utilitzeu les fulles fresques per a
aquesta recepta de Crema d'espinacs, proveu-la i ens conteu.
Ingredients (4 comensals)
30 grams de mantega tradicional, 1/2 ceba morada, 350
grams d'espinacs frescs, 1/2 llima de la Ribera, sal, pebre negre, comí mòlt,
200 grams de nata per a cuinar, 100 grams de formatge feta, 1/2 vitet dolç, oli
d'oliva verge extra.
Elaboració
Posa una cassola al foc amb la mantega, a temperatura
baixa perquè es vaja fonent lentament. Pela la ceba i talla-la en brunoise,
póchala a foc lent i quan estiga transparent, incorpora els espinacs, sal,
pebre i comí.
Ratlla la pell de La mitjà llima i reserva-la, esprem el
seu suc i aboca'l sobre els espinacs, cuina lentament, movent de tant en tant,
fins que els espinacs estiguen cuits i el suc s'haja reduït.
Afig llavors la nata i quan vaja a començar a bullir,
retira del foc. Aboca el preparat al got de la batedora i tritura fins a
obtenir una crema suau, homogènia i fina, tasta-la per si és necessari
rectificar de sal o espècies.
Talla el formatge En daus i el vitet dolç en fins
cèrcols.
Emplatat
Serveix la Crema d'espinacs a la llima repartint al
centre dels plats el formatge, la pell ratllada de llima, el vitet i acabant
amb un fil d'oli d'oliva verge extra. Bon profit!
Crema de floricol
La recepta de Crema de floricol no sols és un entrant
deliciós, anima't també a preparar-la un poc més densa i serveix-la com a
guarnició d'una carn, fins i tot ens atreviríem a servir-la, en aquest cas més
lleugera, per a adornar un plat de pasta, Què tal afegint-li unes fulles de
sàlvia?
Ingredients (4 comensals)
1 floricol (uns 700 grams una vegada cuita), aigua, llet,
sal, ½ cabeça d'alls torrats, pebre negre, comí mòlt, oli d'oliva verge extra, sal,
4 llesques fines de pa de llavors i cereals.
Elaboració
Llava la floricol i posa-la en una olla per a coure-la
com ho faries habitualment, nosaltres posem un poc d'aigua i un poc de llet,
sal i coem quasi al vapor, fins que està tendra.
Els alls torrats prepara'ls prèviament aprofitant que
hages encès el forn per a una altra elaboració. Una altra opció que tens si no
has preparat els alls torrats és fer la crema de floricol amb alls fregits, el
sabor canvia, però està també molt bona.
Posa al got de la batedora que vages a utilitzar, la
floricol escorreguda, els alls torrats, comí i pebre negre acabat de moldre, un
dollet d'oli i tritura, afig caldo de la cocció de la floricol fins que tingues
la textura de la crema desitjada. Prova per si fóra necessari rectificar de sal,
però recorda, l'all li dóna molt de sabor al plat.
Emplatat
Serveix la Crema de floricol i all torrat amb una fina
llesca de pa de llavors torrada i cruixent. Decora amb unes gotes d'oli d'oliva
verge extra, i si desitges donar-li més color al plat, afig un fulla verd de
coriandre o cebollí. Bon profit!
Crema de carabasseta, xirivies i ou poché.
La recepta de Crema de carabasseta amb xirivia i ou poché
és molt suau, ja sabeu que ambdós ingredients són dolçassos, així que afegim
unes espècies, en quantitat moderada, perquè mostre la seua personalitat al
plat. Com a acompanyament d'aquesta crema, dos ingredients que mai fallen, els
ous i el pernil, esperem que vós agrade.
Ingredients (4 comensals)
4 carabassetes xicotetes (o 2 grans), 2 xirivies, 1
porro, 2 dents d'all, 1 c/c de mostassa mòlta, 1 c/c de gingebre mòlt, ½ c/c de
pebre negre mòlt, ½ c/c de cúrcuma, 12 tallades de pernil ibèric o serrà, 4
ous, oli d'oliva verge extra, sal
Elaboració
Posa un bon doll d'oli d'oliva en una olla i incorpora el
porro prèviament picat, pots utilitzar la part blanca i el verd. Pela o raspa
les xirivies i talla-les en daus, incorpora-les a l'olla quan el porro comence
a estar tendre, afig una mica de sal i les dents d'all picades. Sofrig uns
minuts, mentrestant, llava les carabassetes, talla les dues puntes i
trosseja'ls a rodanxes d'un dit de grossor.
Abans d'afegir la carabasseta a l'olla, incorpora la
mostassa, el gingebre, la cúrcuma i pebre negre acabat de moldre, deixa que
prenguen temperatura i desprenguen la seua aroma, llavors incorpora la
carabasseta, sal al gust i afig aigua sense arribar a cobrir els ingredients.
Porta a ebullició amb l'olla tapada i redueix el foc,
deixa coure 10 minuts a foc lent. Una vegada estiga fet, tritura fins a obtenir
una crema de carabasseta i xirivia fina i homogènia. Si tritures en un altre
utensili fora de l'olla, després torna a introduir-ho en esta per a donar-li un
punt de bull.
Per a preparar el pernil cruixent, estén les tallades de
pernil sense que queden superposades i fes-les en les microones un minut o un
minut I mig, perquè extraguen el greix I s'eixuguen. Si tingueres el forn encès
amb alguna altra elaboració, podria fer el cruixent de pernil en una safata al
forn. Una altra opció és passar-ho per la planxa. Quan el pernil estiga
cruixent, trosseja-ho i reserva.
Prepara els ous poché.
Emplatat
Serveix en un plat fondo la crema de carabasseta i
xirivia, al centre disposa dues o tres cullerades de pernil cruixent i damunt
col·loca l'ou poché. Afig una mica de sal Maldon a l'ou (si fóra necessari) i
acaba amb un fil d'oli d'oliva verge extra sobre la crema i l'ou. Bon profit!
Comentaris