Tres cremes de verdures per depurar greix nadalenc.




Crema d'espinacs a la llima.


Com podreu veure en la recepta, a més de ser senzilla de fer, nutritiva i lleugera, podem complementar-la amb distints tipus de formatge i fins i tot amb altres aliments cruixents, com unes rostes, unes tires de pernil cruixent, unes gambes al vapor… Utilitzeu les fulles fresques per a aquesta recepta de Crema d'espinacs, proveu-la i ens conteu.

Ingredients (4 comensals)

30 grams de mantega tradicional, 1/2 ceba morada, 350 grams d'espinacs frescs, 1/2 llima de la Ribera, sal, pebre negre, comí mòlt, 200 grams de nata per a cuinar, 100 grams de formatge feta, 1/2 vitet dolç, oli d'oliva verge extra.

Elaboració

Posa una cassola al foc amb la mantega, a temperatura baixa perquè es vaja fonent lentament. Pela la ceba i talla-la en brunoise, póchala a foc lent i quan estiga transparent, incorpora els espinacs, sal, pebre i comí.
Ratlla la pell de La mitjà llima i reserva-la, esprem el seu suc i aboca'l sobre els espinacs, cuina lentament, movent de tant en tant, fins que els espinacs estiguen cuits i el suc s'haja reduït.
Afig llavors la nata i quan vaja a començar a bullir, retira del foc. Aboca el preparat al got de la batedora i tritura fins a obtenir una crema suau, homogènia i fina, tasta-la per si és necessari rectificar de sal o espècies.

Talla el formatge En daus i el vitet dolç en fins cèrcols.

Emplatat

Serveix la Crema d'espinacs a la llima repartint al centre dels plats el formatge, la pell ratllada de llima, el vitet i acabant amb un fil d'oli d'oliva verge extra. Bon profit!


Crema de floricol


La recepta de Crema de floricol no sols és un entrant deliciós, anima't també a preparar-la un poc més densa i serveix-la com a guarnició d'una carn, fins i tot ens atreviríem a servir-la, en aquest cas més lleugera, per a adornar un plat de pasta, Què tal afegint-li unes fulles de sàlvia?

Ingredients (4 comensals)

1 floricol (uns 700 grams una vegada cuita), aigua, llet, sal, ½ cabeça d'alls torrats, pebre negre, comí mòlt, oli d'oliva verge extra, sal, 4 llesques fines de pa de llavors i cereals.

Elaboració

Llava la floricol i posa-la en una olla per a coure-la com ho faries habitualment, nosaltres posem un poc d'aigua i un poc de llet, sal i coem quasi al vapor, fins que està tendra.

Els alls torrats prepara'ls prèviament aprofitant que hages encès el forn per a una altra elaboració. Una altra opció que tens si no has preparat els alls torrats és fer la crema de floricol amb alls fregits, el sabor canvia, però està també molt bona.

Posa al got de la batedora que vages a utilitzar, la floricol escorreguda, els alls torrats, comí i pebre negre acabat de moldre, un dollet d'oli i tritura, afig caldo de la cocció de la floricol fins que tingues la textura de la crema desitjada. Prova per si fóra necessari rectificar de sal, però recorda, l'all li dóna molt de sabor al plat.

Emplatat

Serveix la Crema de floricol i all torrat amb una fina llesca de pa de llavors torrada i cruixent. Decora amb unes gotes d'oli d'oliva verge extra, i si desitges donar-li més color al plat, afig un fulla verd de coriandre o cebollí. Bon profit!


Crema de carabasseta, xirivies i ou poché.


La recepta de Crema de carabasseta amb xirivia i ou poché és molt suau, ja sabeu que ambdós ingredients són dolçassos, així que afegim unes espècies, en quantitat moderada, perquè mostre la seua personalitat al plat. Com a acompanyament d'aquesta crema, dos ingredients que mai fallen, els ous i el pernil, esperem que vós agrade.

Ingredients (4 comensals)

4 carabassetes xicotetes (o 2 grans), 2 xirivies, 1 porro, 2 dents d'all, 1 c/c de mostassa mòlta, 1 c/c de gingebre mòlt, ½ c/c de pebre negre mòlt, ½ c/c de cúrcuma, 12 tallades de pernil ibèric o serrà, 4 ous, oli d'oliva verge extra, sal

Elaboració

Posa un bon doll d'oli d'oliva en una olla i incorpora el porro prèviament picat, pots utilitzar la part blanca i el verd. Pela o raspa les xirivies i talla-les en daus, incorpora-les a l'olla quan el porro comence a estar tendre, afig una mica de sal i les dents d'all picades. Sofrig uns minuts, mentrestant, llava les carabassetes, talla les dues puntes i trosseja'ls a rodanxes d'un dit de grossor.

Abans d'afegir la carabasseta a l'olla, incorpora la mostassa, el gingebre, la cúrcuma i pebre negre acabat de moldre, deixa que prenguen temperatura i desprenguen la seua aroma, llavors incorpora la carabasseta, sal al gust i afig aigua sense arribar a cobrir els ingredients.

Porta a ebullició amb l'olla tapada i redueix el foc, deixa coure 10 minuts a foc lent. Una vegada estiga fet, tritura fins a obtenir una crema de carabasseta i xirivia fina i homogènia. Si tritures en un altre utensili fora de l'olla, després torna a introduir-ho en esta per a donar-li un punt de bull.

Per a preparar el pernil cruixent, estén les tallades de pernil sense que queden superposades i fes-les en les microones un minut o un minut I mig, perquè extraguen el greix I s'eixuguen. Si tingueres el forn encès amb alguna altra elaboració, podria fer el cruixent de pernil en una safata al forn. Una altra opció és passar-ho per la planxa. Quan el pernil estiga cruixent, trosseja-ho i reserva.

Prepara els ous poché.

Emplatat

Serveix en un plat fondo la crema de carabasseta i xirivia, al centre disposa dues o tres cullerades de pernil cruixent i damunt col·loca l'ou poché. Afig una mica de sal Maldon a l'ou (si fóra necessari) i acaba amb un fil d'oli d'oliva verge extra sobre la crema i l'ou. Bon profit!


Comentaris

Entrades populars