Ensalada de fesols blancs amb allioli d'alvocat
Ingredients (4 comensals)
·
400 grams de fesols blancs cuits
·
24 gambes pelades i cuites
·
Col llombarda en conserva (quantitat al gust)
·
125 grams d'ametla
·
1 llesca de pa (del dia anterior)
·
1 dent d'all
·
100 grams d'aigua (pots afegir més si vols
alleugerir-lo)
·
1 c/s de vinagre de Xerès
·
1 alvocat
·
Coriandre fresc
·
Sal
·
Oli d'oliva verge extra.
Elaboració
1. Prepara
l'allioli triturant l'ametla, el pa mullat, l'all, l'alvocat, el coriandre i
afig l'aigua, el vinagre i sal al gust. Quan estiga triturat emulsiona deixant
caure un fil d'oli d'oliva. Reserva l'allioli d'alvocat al frigorífic.
2. Els
fesols blancs convé que estiguen ben frescs, una vegada cuites guarda'ls al
frigorífic, el mateix que si les utilitzes de pot.
3. Pots
tenir tots els ingredients en el frigo o fer l'ensalada unes hores abans i
reservar al frigorífic, en aquest cas és possible que la llombarda tinya tots
els ingredients.
Emplatat
Comentaris