dilluns, 14 de gener de 2013

Ensalada de fesols blancs amb allioli d'alvocat





Ingredients (4 comensals)

·         400 grams de fesols blancs cuits
·         24 gambes pelades i cuites
·         Col llombarda en conserva (quantitat al gust)
·         125 grams d'ametla
·         1 llesca de pa (del dia anterior)
·         1 dent d'all
·         100 grams d'aigua (pots afegir més si vols alleugerir-lo)
·         1 c/s de vinagre de Xerès
·         1 alvocat
·         Coriandre fresc
·         Sal
·         Oli d'oliva verge extra.

Elaboració

1.       Prepara l'allioli triturant l'ametla, el pa mullat, l'all, l'alvocat, el coriandre i afig l'aigua, el vinagre i sal al gust. Quan estiga triturat emulsiona deixant caure un fil d'oli d'oliva. Reserva l'allioli d'alvocat al frigorífic.

2.       Els fesols blancs convé que estiguen ben frescs, una vegada cuites guarda'ls al frigorífic, el mateix que si les utilitzes de pot.

3.       Pots tenir tots els ingredients en el frigo o fer l'ensalada unes hores abans i reservar al frigorífic, en aquest cas és possible que la llombarda tinya tots els ingredients.

Emplatat

Serveix en la base del plat els fesols blancs, sobre ells serveix la col llombarda i a continuació les gambes cuites (pots fer-les un poc a la paella si t'agrada més). Rega l'ensalada amb l'allioli d'alvocat i decora amb unes fulles de coriandre, unes rodanxes d'alvocat o el que més t'agrade.