Torró de xocolate amb pinyons i galetes




Com tots els torrons d'aquest tipus, és molt fàcil d'elaborar, a més es fa relativament ràpid, només cal esperar cuidar un poc les temperatures i disposar de bones matèries primes, com els  pinyons espanyols, un bon xocolate i segurament vos preguntareu per la pasta pura de pinyó, es troba fàcilment en moltes botigues d'ingredients i productes de rebosteria, pastisseria…, el fabricant és Sosa en la seua línia Home Xef. Preneu nota d'aquest torró de xocolate.

Ingredients (1 pastilla)

200 grams de xocolate de cobertura (pot ser xocolate negre o amb llet)
130 grams de pasta pura de pinyons
 80 grams de galetes
1/2 c/c d'espècies per a especuloos (8 c/c de canyella en pols , 2 c/c de claus d'olor, 1 i ½ c/c d'anou moscada ratllada, 1 c/c de jengibre en pols, ½ c/c de cardamom (llavors interiors), ½ c/c de pebre blanc.)
Pinyons caramel·litzats (recepta a continuació).

Per als pinyons caramel·litzats
30 grams de pinyons
12 grams de sucre
1/2 c/c de mantega amb sal.

Elaboració

Comença preparant els pinyons caramel·litzats, posa el sucre en un casset a foc suau i quan estiga líquid, incorpora els pinyons i mescla bé perquè s'impregnen i caramel·litzen, afig la mantega i continua donant voltes fins que els pinyons estiguen coberts d'un caramel daurat, retira'ls i posa'ls sobre paper vegetal separant-los. Deixa'ls refredar.

Posa un casset de bany Maria per a fondre el xocolate, quan s'haja fos incorpora la pasta de pinyons i mescla fins que ambdós ingredients s'integren. Retira llavors el xocolate amb la pasta de pinyons del casset, tempera'l fins que la temperatura baixe a uns 25è C, l'ideal és utilitzar un termòmetre.

Mentrestant, trenca les galetes i mescla-les amb les espècies, posem poca quantitat perquè el seu sabor no predomine. Incorpora-les a la mescla de xocolate quan haja abaixat la temperatura i afig també els pinyons. Mescla bé i aboca el preparat en un motle per a torró.

Hem utilitzat uns motles especials per a aquest torró però es pot fer als motles tradicionals, el desmuntable, el de silicona o el que pugues improvisar en la teua cuina (com la caixa de fusta d'un torró de Xixona o un tetra-brik tallat), segons el seu material, Convindrà folrar-ho amb paper vegetal.

Deixa reposar i refredar completament, prepara'l almenys el dia anterior al seu consum. Després Pots Conservar-lo embolicat en paper de conservació o decoratiu d'ús alimentari.

A més de ser un torró exquisit per a gaudir en família, el torró amb pinyons i galetes pot ser un regal gastronòmic per a Nadal amb què conquerir a qui et proposes.

Comentaris

Entrades populars