Anxoves marinades amb taronjaPensant ja en les festes de Nadal, podem anar provant a marinar unes anxoves per presentar-les com a aperitiu en unes llesques de pa torrat i un poc de tomaca triturada i adobada en pebre negre i oli d'olivaAnxoves marinades amb taronja

·         1/2 kg d'anxoves fresques
·         2 gots, dels d'aigua, de bon oli d'oliva
·         1 taronja
·         1 llima
·         1 Cullerada d'anet picat
·         Sal i pebre

Preparació:

1.       Llevar les espines deixant planes les anxoves.
2.       Estendre-les amb el llom cap avall, empolvorant-les lleugerament amb sal fina i posant unes gotes de llima.
3.       Deixar-les així durant una hora I mitja.
4.       Desprès, tallar-les per la meitat en dos filets cada una.
5.       Tallar molt fina la pell d'un llima i d'una taronja de manera que tan sols quede la part exterior, sense gens de la part polposa i blanca i trossejar-la en trosets molt fins. O realitzar una ratlladura sense arribar al blanc.
6.       En els fons d'una ensaladera o bol, posar dues cullerades d'oli i alguns trossets de les pells de taronja i llima picada, un poquet de sal fina i un poquet de pebre, si és possible mòlta amb el molinet.
7.       Afegir també un poc d'anet.
8.       Sobre aquest fons que hem preparat a l'ensaladera, col·locar els filets d'anxova amb els lloms cap amunt i afegir una altra capa amb els mateixos ingredients anteriors, repetint l'operació fins que no queden anxoves.
9.       Una vegada acabada aquesta operació, cobrir-les amb una capa d'oli, tapar-les amb un paper d'alumini i ficar-les a la nevera durant vint-i-quatre hores.

Comentaris

Entrades populars