divendres, 14 de desembre de 2012

Iogurt d'abadejo amb coulis de pimentó



Un aperitiu modern amb molt bon resultat, fàcil i econòmic.
  

Ingredients (6 comensals)



Per al iogurt d'abadejo

·         200 grams d'abadejo (dessalat prèviament)

·         250 grams de iogurt natural

·         6 grams de cebollí fresc

·         1 dent d'all xicotet

·         1/2 c/c de vitet sec

·         30 grams d'oli d'oliva verge extra

·         Molla de pa

·         Sal, si precisa.



Per al coulis de pimentó

·         6 pimentons del piquillo

·         Una mica de sucre

·         Sal

·         Oli d'oliva verge extra.



Elaboració



1.       Per a fer l'abadejo posa una olla amb aigua i un dollet d'oli a calfar, quan trenque a bullir introdueix els llomellos d'abadejo, deixa que recupere la temperatura i després apaga el foc. Deixa reposar uns minuts, la calor de l'aigua el courà sense deixar-lo sec, veuràs com el peix s'obri en resquills, després escorre'l bé i retira la pell



2.       Posa l'abadejo trossejat al recipient que utilitzes per a triturar, incorpora el iogurt, el cebollí fresc picat, l'all prèviament pelat i sense el germen, el vitet, l'oli d'oliva i per a començar uns 60 grams de molla de pa (variarà la quantitat, segons l'aigua que haja retingut la mescla anterior, la densitat del iogurt…).

3.       Prova per si li fa falta un poc de sal.

4.       Una vegada que tingues una crema de iogurt i abadejo fina i homogènia

5.       Reserva i prepara el coulis de pimentons del piquillo.

6.       Posa els pimentons al got de la batedora

7.       Afig una mica de sucre per a equilibrar l'acidesa

8.       Sal al gust i un dollet d'oli d'oliva verge extra.

9.       Tritura fins a obtenir una crema fina.



Emplatat

La idea és servir el Iogurt d'abadejo amb coulis de pimentó en gots de iogurt tradicional, els de vidre. Serveix primer el iogurt d'abadejo i corona amb el coulis de pimentons. Per a acabar, decora amb unes flors de cebollí. Serveix aquest aperitiu o entrant fred i bon profit!