Torró de xocolate amb pinyons i galetes
Com tots els torrons d'aquest tipus, és molt fàcil
d'elaborar, a més es fa relativament ràpid, només cal esperar cuidar un poc les
temperatures i disposar de bones matèries primes, com els pinyons espanyols, un bon xocolate i
segurament vos preguntareu per la pasta pura de pinyó, es troba fàcilment en
moltes botigues d'ingredients i productes de rebosteria, pastisseria…, el
fabricant és Sosa en la seua línia Home Xef. Preneu nota d'aquest torró de
xocolate.
Ingredients (1 pastilla)
200 grams de xocolate de cobertura (pot ser xocolate
negre o amb llet)
130 grams de pasta pura de pinyons
80 grams de
galetes
1/2 c/c d'espècies per a especuloos (8 c/c de canyella en
pols , 2 c/c de claus d'olor, 1 i ½ c/c d'anou moscada ratllada, 1 c/c de
jengibre en pols, ½ c/c de cardamom (llavors interiors), ½ c/c de pebre blanc.)
Pinyons caramel·litzats (recepta a continuació).
Per als pinyons caramel·litzats
30 grams de pinyons
12 grams de sucre
1/2 c/c de mantega amb sal.
Elaboració
Comença preparant els pinyons caramel·litzats, posa el
sucre en un casset a foc suau i quan estiga líquid, incorpora els pinyons i
mescla bé perquè s'impregnen i caramel·litzen, afig la mantega i continua
donant voltes fins que els pinyons estiguen coberts d'un caramel daurat,
retira'ls i posa'ls sobre paper vegetal separant-los. Deixa'ls refredar.
Posa un casset de bany Maria per a fondre el xocolate,
quan s'haja fos incorpora la pasta de pinyons i mescla fins que ambdós
ingredients s'integren. Retira llavors el xocolate amb la pasta de pinyons del
casset, tempera'l fins que la temperatura baixe a uns 25è C, l'ideal és
utilitzar un termòmetre.
Mentrestant, trenca les galetes i mescla-les amb les
espècies, posem poca quantitat perquè el seu sabor no predomine. Incorpora-les
a la mescla de xocolate quan haja abaixat la temperatura i afig també els
pinyons. Mescla bé i aboca el preparat en un motle per a torró.
Hem utilitzat uns motles especials per a aquest torró
però es pot fer als motles tradicionals, el desmuntable, el de silicona o el
que pugues improvisar en la teua cuina (com la caixa de fusta d'un torró de
Xixona o un tetra-brik tallat), segons el seu material, Convindrà folrar-ho amb
paper vegetal.
Deixa reposar i refredar completament, prepara'l almenys
el dia anterior al seu consum. Després Pots Conservar-lo embolicat en paper de
conservació o decoratiu d'ús alimentari.
A més de ser un torró exquisit per a gaudir en família,
el torró amb pinyons i galetes pot ser un regal gastronòmic per a Nadal amb què
conquerir a qui et proposes.
Comentaris