Anxoves marinades amb taronja
Pensant ja en les festes de Nadal, podem anar provant a
marinar unes anxoves per presentar-les com a aperitiu en unes llesques de pa
torrat i un poc de tomaca triturada i adobada en pebre negre i oli d'oliva
Anxoves marinades amb taronja
·
1/2 kg d'anxoves fresques
·
2 gots, dels d'aigua, de bon oli d'oliva
·
1 taronja
·
1 llima
·
1 Cullerada d'anet picat
·
Sal i pebre
Preparació:
1. Llevar
les espines deixant planes les anxoves.
2. Estendre-les
amb el llom cap avall, empolvorant-les lleugerament amb sal fina i posant unes
gotes de llima.
3. Deixar-les
així durant una hora I mitja.
4. Desprès,
tallar-les per la meitat en dos filets cada una.
5. Tallar
molt fina la pell d'un llima i d'una taronja de manera que tan sols quede la
part exterior, sense gens de la part polposa i blanca i trossejar-la en trosets
molt fins. O realitzar una ratlladura sense arribar al blanc.
6. En
els fons d'una ensaladera o bol, posar dues cullerades d'oli i alguns trossets
de les pells de taronja i llima picada, un poquet de sal fina i un poquet de
pebre, si és possible mòlta amb el molinet.
7. Afegir
també un poc d'anet.
8. Sobre
aquest fons que hem preparat a l'ensaladera, col·locar els filets d'anxova amb els
lloms cap amunt i afegir una altra capa amb els mateixos ingredients anteriors,
repetint l'operació fins que no queden anxoves.
9. Una
vegada acabada aquesta operació, cobrir-les amb una capa d'oli, tapar-les amb
un paper d'alumini i ficar-les a la nevera durant vint-i-quatre hores.
Comentaris