dilluns, 22 d’abril de 2013

Ensalada de llentilles i tomaca




Ingredients (4 comensals)

·         400 grams de llentilles cuites
·         12 tomaques xerri
·         100 grams de rúcula o canonges
·         1 ceba tendra
·         Olives negres.

Per a la vinagreta:
(c/c cullera cafè c/s cullera sopera)
·         5 c/s d'oli d'oliva verge extra
·         El suc de mitjà llima
·         1 c/c de pebre
·         1 c/c de comí
·         1 c/c d'anís
·         1 c/c d'orenga
·         1 dent d'all
·         Gingebre fresc
·         Sal.


Elaboració:

1.       Les llentilles hauràs hagut de posar-les a remulla la nit anterior i coure-les com normalment, també pots utilitzar per a ocasions en què tingues poc de temps per a cuinar, les llentilles que comercialitzen ja cuites, assegura't que són tendres però ferms.
2.       Prepara la vinagreta molent el pebre, el comí, l'anís, l'orenga, l'all a què li hauràs retirat el germen, el gingebre i la sal. És Ideal fer-ho al morter.
3.       Agrega a continuació l'oli d'oliva i el suc de llima, mescla bé i deixa reposar, perquè els sabors s'amalgamen.
4.       Disposa les llentilles ja fredes en una ensaladera
5.       Pela i pica ben xicoteta la ceba tendra i mescla-la amb les llentilles.
6.       Llava la rúcula o els canonges i retira'ls l'arrel, reparteix-la sobre les llentilles.
7.       Llava les tomaques, talla'ls a quarts i posa'ls també a l'ensaladera junt a les olives negres.

Rega l'ensalada de llentilles i tomaques amb la vinagreta elaborada i mescla bé perquè es fusionen tots els sabors. Serveix l'ensalada fresqueta i a gaudir. Bon profit!