Ensalada de llentilles i tomaca
Ingredients (4 comensals)
·
400 grams de llentilles cuites
·
12 tomaques xerri
·
100 grams de rúcula o canonges
·
1 ceba tendra
·
Olives negres.
Per a la vinagreta:
(c/c cullera cafè c/s cullera sopera)
·
5 c/s d'oli d'oliva verge extra
·
El suc de mitjà llima
·
1 c/c de pebre
·
1 c/c de comí
·
1 c/c d'anís
·
1
c/c d'orenga
·
1
dent d'all
·
Gingebre
fresc
·
Sal.
Elaboració:
1. Les
llentilles hauràs hagut de posar-les a remulla la nit anterior i coure-les com
normalment, també pots utilitzar per a ocasions en què tingues poc de temps per
a cuinar, les llentilles que comercialitzen ja cuites, assegura't que són
tendres però ferms.
2. Prepara
la vinagreta molent el pebre, el comí, l'anís, l'orenga, l'all a què li hauràs
retirat el germen, el gingebre i la sal. És Ideal fer-ho al morter.
3. Agrega
a continuació l'oli d'oliva i el suc de llima, mescla bé i deixa reposar,
perquè els sabors s'amalgamen.
4. Disposa
les llentilles ja fredes en una ensaladera
5. Pela
i pica ben xicoteta la ceba tendra i mescla-la amb les llentilles.
6. Llava
la rúcula o els canonges i retira'ls l'arrel, reparteix-la sobre les
llentilles.
7. Llava
les tomaques, talla'ls a quarts i posa'ls també a l'ensaladera junt a les
olives negres.
Rega l'ensalada de llentilles i tomaques amb la vinagreta
elaborada i mescla bé perquè es fusionen tots els sabors. Serveix l'ensalada
fresqueta i a gaudir. Bon profit!
Comentaris