dimecres, 10 d’abril de 2013

Arròs amb naps i polp





Ingredients:

- 1 quilo de polp fresc.
- 200 grams de fesols blancs.
- 2 creïlles.
- 1 ceba.
- 1 tomaca.
- 6 napicols mitjans.
- 468 grams d'Arròs de València.
- pebre roig
- safrà (si no tenim, colorant alimentari)
- oli d'oliva.
- sal.

Preparació:

1.       Netegem el polp i el tallem a trossos xicotets, pelem les creïlles, els napicols, les cebes i a continuació ratllem la ceba i piquem la tomaca.
2.       En un olla gran posem oli, el calfem, I sofregim la ceba, la tomaca i el polp, i quan comence a daurar-se, ho cobrim amb aigua.
3.       En el moment que arranque el bull, el rebaixem a foc lent I el deixem coure durant una hora, depenent del polp.
4.       Afegim el napicol trossejat i els fesols (Recordeu que si les hem comprat secs, haurem d'haver-los remullat des de la vespra en abundant aigua), afegim un poc de sal I ho fem bullir a foc viu uns 20 minuts.
5.       Passat aqueix temps, posarem les creïlles tallades en daus mitjans i vigilarem fins que estiguen tendres.
6.       Pugem un poc el foc i posem l'arròs, el safrà, rectifiquem de sal i el deixem coure durant 20 minuts.
7.       Vigileu el caldo, que ha de quedar caldoset, no melós.
 
Traiem l'olla del foc, i es deixa reposar un poquet abans de servir.