Arròs amb naps i polp
Ingredients:
- 1 quilo de polp fresc.
- 200 grams de fesols blancs.
- 2 creïlles.
- 1 ceba.
- 1 tomaca.
- 6 napicols mitjans.
- 468 grams d'Arròs de València.
- pebre roig
- safrà (si no tenim, colorant alimentari)
- oli d'oliva.
- sal.
Preparació:
1. Netegem
el polp i el tallem a trossos xicotets, pelem les creïlles, els napicols, les cebes
i a continuació ratllem la ceba i piquem la tomaca.
2. En
un olla gran posem oli, el calfem, I sofregim la ceba, la tomaca i el polp, i
quan comence a daurar-se, ho cobrim amb aigua.
3. En
el moment que arranque el bull, el rebaixem a foc lent I el deixem coure durant
una hora, depenent del polp.
4. Afegim
el napicol trossejat i els fesols (Recordeu que si les hem comprat secs, haurem
d'haver-los remullat des de la vespra en abundant aigua), afegim un poc de sal
I ho fem bullir a foc viu uns 20 minuts.
5. Passat
aqueix temps, posarem les creïlles tallades en daus mitjans i vigilarem fins
que estiguen tendres.
6. Pugem
un poc el foc i posem l'arròs, el safrà, rectifiquem de sal i el deixem coure
durant 20 minuts.
7. Vigileu
el caldo, que ha de quedar caldoset, no melós.
Traiem l'olla del foc, i es deixa reposar un poquet abans de servir.
Comentaris