Lasanya d'albergínies i sobrassada
Ingredients:
- 600 grams d'albergínia
- 120 grams de sobrassada
- 250 grams de brullo
- 60 grams de parmesà
- 200 grams de mozzarella
- 10 fulles d'alfàbega fresca
- 1 grapat de pinyons (quantitat al gust)
- Orenga
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre acabat de moldre
- Sal
Elaboració:
- Llava les albergínies, retira els dos extrems i talla-les a rodanxes d'un centímetre de grossor. Sala-les pels dos costats i deixa-les reposar uns 30 minuts, perquè expulsen l'amargor. Precalfa el forn a 180 C.
- Seca bé les albergínies, pinta-les amb un pinzell o amb un polvoritzador d'oli d'oliva, i posa-les a la safata del forn uns 20-30 minuts, fins que estiguen tendres, donant-los la volta a meitat de la cocció.
- Posa en un bol el brullo i el formatge parmesà ratllat, pica l'alfàbega i incorpora-la també, mescla fins que els tres ingredients estiguen ben integrats.
- Retira la pell de la sobrassada i esmicola-la.
- Torra els pinyons en una paella sense greixar, a foc lent i movent-los perquè es torren de forma homogènia.
- Prepara una safata apta per a forn (25×18 cm. Aprox.), unta-la amb oli d'oliva i comença a muntar la lasanya, posa una capa d'albergínia, a continuació la meitat del brullo, sobre aquest col·loca una fina capa de sobrassada i pinyons, i finalment mozzarella ratllada, empolvorant un poc d'orenga sobre ella. Torna a posar una capa d'albergínia, una altra de brullo (l'altra meitat), sobrassada i pinyons i cobreix amb l'última capa d'albergínia, salpimenta al gust i cobreix amb la mozzarella ratllada.
- Introdueix la safata en el forn que tens precalfat a 180 C, i enforna durant 30-40 minuts, fins que la mozzarella estiga gratinada i el formatge de l'interior i la sobrassada fosos. Quan retires la lasanya d'albergínia i sobrassada del forn, empolvora un poc d'orenga.
Comentaris