Guisat de caragols amb fenoll
Ingredients mínims per a 4 persones (que es poden variar en quantitat i en alguns ingredients segons el gust):
- 4 dotzenes de caragols.
- 1/2 kg. de creïlles.
- 4 ous.
- Fenoll (Foeniculum vulgare) en quantitat al gust.
- Pebre roig, ceba i sal.
Prèviament els caragols s'han ¨d'enganyar¨ al sol bé vorejats de sal, o bé tapant-los en una cassola amb un poc d’aigua. Recomane que siguen ¨cristianes¨ (Otala punctata) preferentment per tenir un sabor més fi; no obstant això, també es pot fer amb ¨moros¨ (Helix aspersa), si els paladars no són excessivament refinats.
Preparació: primer cal sofregir la ceba, després afegir el fenoll i el pebre roig i finalment l'aigua. A continuació es posen tots els altres ingredients, i un poc més avant -quan estiga l'aigua bullint- es posen els ous. També es poden posar, al gust dels comensals, uns pèsols o bé unes carxofes trossejades o unes faves. Això sempre dependrà del gust de cadascú.
D'ensalada us recomane una altra varietat típica del terreny: el ¨Raïmet de pastor¨.
Amparo Jurado
Comentaris