Figatells

El Figatell pràcticament és l’únic l'embotit que encara s’elaborà en algunes cases de Carcaixent de tot el que es preparava quan es feia la matança del porc a casa. Tal vegada per la facilitat de la seua elaboració i els ingredients. El podrem trobar en totes les carnisseries de Carcaixent. A mi particularment els que més m'agraden són els elaborats en la Safor a la planxa i poc fets, és una qüestió d'elecció i proporció d'espècies.
Vos apunte una senzilla recepta local.


Ingredients per a 4 persones:

- 300 grams de fetge de porc.
- 300 grams de magre de porc.
- Randa. Demaneu al carnisser.(capa fina com un vel que recobreix l'interior de l'estómac del porc).
             

- Pebre negre.
- Pimentó roig
- Anou moscada.
- Pinyons.
- Sal.

Preparació:

Triturem el fetge, el magre i els renyons fins a obtindre una massa igualada. Agreguem les espècies, la sal i els pinyons. Amassem la mescla fins a homogeneïtzar-la. La dividim en xicotetes porcions d'uns 80 grams, i les recobrim amb randa, donant-los una forma oval esclafada, fins a formar els figatells.

Per preparar-los cal una graella i unes gotes d'oli fins a torrar-los al punt.

Comentaris

Entrades populars