Salmó al forn amb crosta de taronja i parmesà




Ingredients (4 comensals)

·         4 lloms de salmó fresc
·         40 grams de molla de pa dur i esmicolada
·         15 grams de formatge parmesà acabat de ratllar
·         1 c/p (cullera postre) de pell de taronja ratllada
·         15 grams d'ametla picada
·         1/2 ceba tendra
·         Pebre negre acabat de moldre
·         Jengibre en pols
·         Oli d'oliva verge extra.


Elaboració:

1.       Precalfa el forn a 210 C amb calor dalt i baix. Prepara la safata del forn, cobrix-la amb paper d'alumini, paper vegetal o tefló, i pinzella amb un poc d'oli d'oliva verge extra.
2.       Posa en un bol el pa, el formatge acabat de ratllar, la pell de taronja (pots utilitzar pell seca si tens, o acabada de ratllar), l'ametla picada i la ceba tendra, prèviament pelada i tallada.
3.       Afig el jengibre en pols, quantitat al gust, i el pebre negre, mescla bé amb una cullera i a continuació afig l'oli d'oliva.
4.       Torna a mesclar per a aconseguir una preparació que amb la pressió s'unisca, però no que estiga entollada en oli, pots abocar-ho a poc a poc per a assegurar-te d'això, perquè segons la molla de pa que utilitzes pots necessitar menys quantitat d'oli.
5.       Neteja bé els lloms de salmó, assegura't que no tinguen espines i asseca'ls bé amb paper absorbent de cuina. Col·loca'ls en la safata del forn i cobrix-los cuidadosament amb la preparació que formarà la crosta cruixent després de l'enfornat. Pressiona lleugerament perquè s'adherisca bé.
6.       Quan el forn estiga a la temperatura indicada, introduïx la safata amb el peix a altura mitjana i enforna durant 15 minuts aproximadament, tot dependrà del gruixuts que dels lloms i del gust del comensal, si t'agrada el salmó poc fet o molt fet. Serà fàcil comprovar el punt de cocció.
7.       Prepara una ensalada variada per a acompanyar el Salmó al forn amb crosta de taronja i parmesà, servix el peix acabat d'eixir del forn, amb la corfa daurada i cruixent, molt saborosa i sucosa, al mateix temps que el salmó. Un plat principal deliciós que segurament repetiràs.
Bon profit!

Comentaris

Entrades populars