Crema de Pèsols

Crema de Pèsols

   La primera vegada que vaig tastar aquesta crema va ser fa prou anys al restaurant del museu Guggenheim de Bilbao. Va ser una experiència memorable; no sabia que es poguera traure d'un llegum un plat tan saborós.
Des de llavors de tant en tant en prepare encara que a una de les meues filles no li agraden els pèsols ni les faves.
Només una vegada he utilitzat pèsols frescs, la diferència de sabor va compensar el preu i el treball de pelar-los. Però és un recurs molt còmode tenir durant tot l'any al congelador una bossa de pèsols esperant que els cuinem. La marca Frudesa-Bonduelle és d'excel·lent qualitat.

Ingredients 4 persones:

500 grams de pèsols
1 all porro
Sal i pebre negre
150 gr de Pernil serrà en daus. (guarnició)
1 got d'aigua o caldo d'au
Oli d'oliva
Opcional: formatge parmesà

En una cassola posem l'all porro tallat a rodanxes a sofregir amb l'oli d'oliva a foc moderat.  (a la recepte de pastís de calçots explique com rentar-los fácilment, solen portar prou terra per dins) Salpebrem. Quan estiga el porro bla posem els pèsols i deixem uns 5 minuts , tot seguit cobrim amb el caldo o aigua i deixem bullir uns 15 minuts màxim, amb precaució que no es passen i mantinguen el vistós color verd. Tastem de sal i ajustem. Mentrestant fiquem els daus de pernil en la picadora i ho reduïm a fines borumballes.
Quan estiguen els pèsols cuits els passem per la batedora i una vegada triturats els colem pel xinès. Un truc per al xinès és ficar el contingut al recipient i en compte de pressionar contra les parets amb una cullera ficar la batedora, t'estalviaràs molt de treball i temps.
Servim la crema amb un poc de pernil per damunt i deixem al centre de la taula el parmesà ratllat perquè es servisquen els comensals.
Bon profit

Comentaris

Entrades populars